Ľ CRT schermen

Wat is dit?

Wat is een CRT scherm?
CRT (Kathodestraalbuis), is de essentiŽle component in de meeste computermonitoren en de televisies. Het is de oorzaak van de beelden die wij in monitors en televisietoestellen zien.


Hoe werkt een CRT scherm?

De belangrijkste component van CRT is de beeldbuis. De buis is breed bij de voorzijde en versmalt op het achtereind. De vorm op het achtereind kan bij een flessenhals worden vergeleken. Het achtereind bestaat uit een negatieve geladen gloeidraad, die kathode genoemd geworden is. De gloeidraad is ingesloten in een vacuŁm en is de essentieelste component in CRT.

Bij het ontvangen van elektriciteit, verwarmt de gloeidraad en zendt omhoog elektronen uit. Deze elektronen worden gekanaliseerd in het vacuŁm. De positief geladen anoden, die reeds aanwezig in het vacuŁm zijn, trekken deze negatief geladen elektronen aan. De anoden kanaliseren de negatief geladen deeltjes in drie smalle stralen. Tijdens dit keer, ook stijgt het versnellingstarief deeltjes. De verhoging van versnellingstarief moet het maximumeffect creŽren wanneer de deeltjes het fosfoor met een laag bedekte scherm van de monitor of het televisietoestel slaan.

De monitors worden gemaakt van fosfoor die rood, groen en blauw licht vrijgeeft. Het bezit van fosfoor dat het wanneer blootgesteld aan straling gloeit wordt hier gezet aan gebruik. De fosfoor absorbeert ultraviolet licht en zendt zichtbaar licht van fluorescente kleur uit. De monitors worden geschikt met strepen van fosfoor die rood uitzenden, groen en blauw. Laadt negatief de elektronen in de vorm van drie stralen zijn die de fosfoor slaan om tot de gewenste kleuren te leiden. De monitor met meer fosfoorstrepen per duim creŽert de beelden van betere kwaliteit.

Een magnetisch veld wordt gecreeerd binnen de beeldbuis om de negatief geladen stralen te leiden. De de leidingsrollen worden van het koper gebruikt om tot het magnetische veld te leiden. De elektronen bewegen zich verticaal en horizontaal binnen een magnetisch veld.
Wanneer het voltage wordt gevarieerd, ook variŽert het aantal uitgezonden elektronen. De negatieve straal wordt gecontroleerd om het gewenste effect te veroorzaken door het voltage aan de rollen van de koperleiding te variŽren. Het beeld dat op de monitor verschijnt is geschilderd en opnieuw geschilderd verscheidene keren in een seconde. Dit wordt gedaan door de gecontroleerde emissie van negatief geladen stralen aan een zeer hoog tarief. De emissie van elektronen wordt vereist zelfs wanneer het beeld nog is aangezien de fosfoor slechts voor een korte tijdspanne gloeit.
[ terug... ]Omhoog


ads1

ads2

wat heb je nodig?

  • Voor Narrowcasting heb je nodig: een scherm, pc en internetverbinding

Copyright 2002-2018